Sayfalar

10 Ağustos 2009 Pazartesi

PATLICAN KÖZLEMENİN EN KOLAY YOLU

Bu yöntemi gülgün yengemden öğrendim .10 dk közleniyor anında hazır salatalarıma bile koyuyorum.Bir restoranda yemiştim marul salatasının içinde köz patlıcan.(Adı köy salatasıydı )Ocağım kirlenmediği içinde çok memnunum :)Heryaptığımda yengemin kulakları çın çın :))



Topan patlıcan alınır.(Orta boy)Güzelce yıkanıp kurulanır.

Baş ve alt kısmından kesilir fotoğrafta görüldüğü gibi.



Üst kısmına üç yerinden bıçak batırılır,çok derin olmayacak
(Buharının çıkması için)



Ocağın teli üzerinden alınıp tam üstüne gelecek şekilde oturtulur.



Ocak yakılır.Altı çok ateşli olmasın.Ben yakınca fotoğrafını çektiğim için harlı oldu.

Yaklaşık 8-10 dakika sonra közleme işlemibitiyor ve ocak kesinlikle kirlenmiyor.Olduğunu anlamak için üzerinden bıçak batırırsanız yumuşaklığından piştiğini anlayabilirsiniz.


Ocaktan alıp ikiye bölün .Kaşık yardımıyla kabuk ile patlıcan çok rahat ayrılıyor.


Bu haftaki patlıcan biraz çekirdekliymiş:) Evet istediğniz yerde kullanabilirsiniz.



AFİYET OLSUN!!!

6 yorum:

fikir işçisi dedi ki...

çok güzel anlatmışsın yiyesim geldi:) ne zamandır aklımdaydı yapmak ama ocak kirlendiği için gözümde büyüyor ama bide böyle denemeli
sevgiyle kal..

Minik dedi ki...

Butarifi dün okudum ve kızartmaya üşendiğim bir haftadır dolapta bekleyen 7-8 patlıcanı bu yöntemle közledim...
İlk başta inanmadım denemek için sadece bir tanesini yaptım...
Ama sonuç hakikaten muhteşem..
Kim keşfettiyse bu yöntemi Allah ondan bin defa razı olsun... Ne kadar makbule geçtiğini size anlatamam...

MAYdesignorg dedi ki...

AFİYET OLSUN :)

küçük Joe dedi ki...

Merhabalar,

İlk defa patlıcan közledim ve sizin yönteminizle yaptım. Üst kısmı çiğ kalmıştı ters yüz ettim onuncu dakikada biraz da öyle durdu. Sonra çukur bir kabın içine geniş folyo serdim patlıcanı da içine koyup sardım. Öylece bekledi ben başka bir yemekle uğraşırken sonra sizin dediğiniz gibi ikiye yarıp kaşıkla içini aldım. Çok kolay çıktı. Çok teşekkür ederim. Bundan sonra hep böyle yapacağım. Sadece patlıcan ocağın demirine yapıştı ama suya attım bekletiyorum herhalde çıkar. Ocak tertemiz.

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Ben bu yöntemi kullanarak patlıcan közledim. Fakat patlıcan alt kısımdan hafif patladı ve oradan ocağa hep suyu aktı:(( Yani ocağım batmaz diye düşünmeyim maalesef batıyor:( ben her zaman folyaya sararak ocakta közlüyorum. o zaman gerçekten batmıyor. bilginize arkadaşlar.

burçak dedi ki...

ben de 1 saat şimdi fırına nasıl atıp közlicem diye düşünüyodum. çok pratik oldu bu çok teşekkürler. iyi ki yazmışsınız. :) yengenize saygılar :)

Bu Blogda Ara

Blog Widget by LinkWithin

Hakkımda

Fotoğrafım
bir oğlum var İZMİRLİYİM :)

birileri bizi gözetliyor