Topan patlıcan alınır.(Orta boy)Güzelce yıkanıp kurulanır.


Üst kısmına üç yerinden bıçak batırılır,çok derin olmayacak(Buharının çıkması için)

Ocağın teli üzerinden alınıp tam üstüne gelecek şekilde oturtulur.

Ocak yakılır.Altı çok ateşli olmasın.Ben yakınca fotoğrafını çektiğim için harlı oldu.


Ocaktan alıp ikiye bölün .Kaşık yardımıyla kabuk ile patlıcan çok rahat ayrılıyor.



AFİYET OLSUN!!!
6 yorum:
çok güzel anlatmışsın yiyesim geldi:) ne zamandır aklımdaydı yapmak ama ocak kirlendiği için gözümde büyüyor ama bide böyle denemeli
sevgiyle kal..
Butarifi dün okudum ve kızartmaya üşendiğim bir haftadır dolapta bekleyen 7-8 patlıcanı bu yöntemle közledim...
İlk başta inanmadım denemek için sadece bir tanesini yaptım...
Ama sonuç hakikaten muhteşem..
Kim keşfettiyse bu yöntemi Allah ondan bin defa razı olsun... Ne kadar makbule geçtiğini size anlatamam...
AFİYET OLSUN :)
Merhabalar,
İlk defa patlıcan közledim ve sizin yönteminizle yaptım. Üst kısmı çiğ kalmıştı ters yüz ettim onuncu dakikada biraz da öyle durdu. Sonra çukur bir kabın içine geniş folyo serdim patlıcanı da içine koyup sardım. Öylece bekledi ben başka bir yemekle uğraşırken sonra sizin dediğiniz gibi ikiye yarıp kaşıkla içini aldım. Çok kolay çıktı. Çok teşekkür ederim. Bundan sonra hep böyle yapacağım. Sadece patlıcan ocağın demirine yapıştı ama suya attım bekletiyorum herhalde çıkar. Ocak tertemiz.
Merhabalar. Ben bu yöntemi kullanarak patlıcan közledim. Fakat patlıcan alt kısımdan hafif patladı ve oradan ocağa hep suyu aktı:(( Yani ocağım batmaz diye düşünmeyim maalesef batıyor:( ben her zaman folyaya sararak ocakta közlüyorum. o zaman gerçekten batmıyor. bilginize arkadaşlar.
ben de 1 saat şimdi fırına nasıl atıp közlicem diye düşünüyodum. çok pratik oldu bu çok teşekkürler. iyi ki yazmışsınız. :) yengenize saygılar :)
Yorum Gönder