Sayfalar

20 Ağustos 2009 Perşembe

İNCİR REÇELİ

Kayınvalidemin uzmanlık alanı reçel yapmak :) Şimdi yapamıyor yaşlandı .Bende tariflerini aldım.Antalyalı oldukları için her çeşit reçel yapıyorlar Turunç,patlıcan,elma vs.vs. Bizde çok reçel yenmiyor .Bende İncir reçelini yapıyorum 4-5 yıldır.Biraz uğraştırıcı ama değiyor.Erkek incir kullanılıyor ve burada (İZMİR) mayıs ayında köylüler getiriyor .Ağaçtan toplanabilir ama sütü alerji yapabilir dikkat edin.

MALZEMELER:
1 kg erkek incir
2 kg toz şeker
karanfil (istenilen kadar )
1 çay kaşığı limon tuzu
1/2 çay kaşığı göztaşı(Zehirlidir dikkatli kullanmak lazım.Göztaşı şeffaf olmasını sağlıyor. )

YAPILIŞI:

İncirleri yıkayıp kurula.Saplarını kesip 3 yerden şişle del (biryerden girip biryerden çıksın 6 delik oluyor.15 dakika haşla suyunu süz.15 dakika göz taşına yatır(incirlerin üzerine gelecek kadar suya göz taşını eritip koy) 15 dk sonra bol suyla 4-5 kere su değiştirerek hafif hafif sıkarak (yırtılmayacak şekilde ) iyice durulayın.Süzgeçe koyup süzülmesini bekle.Bu arada 2 kg şekere 2 su bardağı suyu ilave edip ocağa koy.Limon tuzu ve karanfili ilave edip kaynat.İncirleride ilave edip 1 saat pişirin.Ilıkken kavanozlara al


Hiç yorum yok:

Bu Blogda Ara

Blog Widget by LinkWithin

Hakkımda

Fotoğrafım
bir oğlum var İZMİRLİYİM :)

birileri bizi gözetliyor