Bıçak kullanmadan sarımsak soymak zordur.Bende mutfağımda oldukça fazla sarımsak kullanan birisi olarak işin kolayını buldum.Zamanım varsa sarımsakları ayırıp su dolu bir kabın içine atıyorum 5-10 dakika sonra kabukları çok kolay çıkıyor.Zamanım yoksa boru(malzemesi ne bilmiyorum yumuşak ) şeklinde bir aparatım var onunla çok kolay soyuyorum.(Pazarlarda satılıyor kaç para olduğunuda hatırlamıyorum tahminen 1-2 TL falandır)Sarımsakları ayırıp borunun içine atıyorum .(iki ucuda açık) elimle biraz bastırıp ileri geri oynatıyorum. Sonuç soyulmuş sarımsaklar. :) Zamanın varsa fazla soyup zeytinyağı doldurduğum kavanoza koyuyorum uzun süre dayanıyor.Hatta z.yağının araoması çok güzel oluyor(Birazda biberiye koyuyorum) salatada yemeklerde bu yağ lezzet katıyor.Bir taşla iki kuş.Hem sarımsaklar uzun süre dayanıyor hemde Z.yağı aromalı oluyor.
Sayfalar
13 Eylül 2009 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Sarımsağı çok tüketirim salatalarıma, yemeklerime katarım
ayrıca Doğal ilacını yaparım eşim ve ben her sabah yarım çay bardağı
şurup gibi içeriz bu aparattan almamız gerekli çok pratik paylaştığınız için teşekkürler sevgiyle kalın...
Afiyet olsun doğal antibiotik.Geçengün birşey öğrendim ezilmiş sarımsak yararlıymış.Doğranmış veya bütün değil buda ek bilgi :)
Ablacım annemde bundan bi 6-7 sene önce alıp çeyizime koymuştu :)
ya bu anneler ne bulsalar almışlar :)))
ben aldığımda hepsini birden soyar dondurucuya koyarım birbirlerine yapışmaıllarından istediğim zaman alırım içindn
çoğunlukla üşeniyorum bir kaçtane soymak gerekiyor ben üşeniyordum ama artık böyle bir derdim çok
çok faydalı çorbaya bile katarım ben
Kandiliniz mubarek olsun.
Sevgiyle kalın...
Yorum Gönder