Elime ne geçtiyse kapaklı bir saklama kabına doğradım(Mantar,sarımsak,kırmızı biber,patates) Birazda zeytinyağı ve baharat (Kimyon,kekik) ekleyip kapağını kapattım.Kabı salladım yağ baharat ve sebzeler birbirine iyice karıştı.Cam bir kaba alıp fırın torbasının içine boşalttım,ağzını kapattım .Torbanın bir ucunu kestim 3-4 yerinide bıcakla deldim.
Benim mikrodalga fırınım KENWOOD üzerinde sebze, papates,et,balık ,pizza vb. pişirmek için otomatik zamanlayıcısı var.Gramını girince pişirme dakikasını ayarlıyor.Sebzeyi 500 gr olarak ayarladım( 5:30 dk ) ama pişmedi bir kere daha 500 gr pişirdim.Toplam 10 dakikada pişti.
SONUÇ:Sağlıklı bir yemek :) İçine kabak,patlıcan,yeşilbiber maydanoz ne bulduysanız koyabilirsiniz.(tabi pişirilme süreleri hepsinin aynı olmadığından aynı olanlar tercih edilmeli- taze fasulye biraz zor pişer.)
AFİYET OLSUN
Sayfalar
15 Eylül 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ben çok seviyorum böyle karışık sebzeleri
sebzeliği açıpta içlerinden birer tane sebze alıp pişirmeye bayılıyorum benim mikrodalgam olmadığından fırında pişiriyorum ya güveçte yada kapaklı bir tepside tadına diyecek yok
ellerinize sağlık
kandiliniz mübarek olsun
teşekkür ederim canım.Seninde kandilin mübarek olsun.
Pratik çözüm ile menü hazır güzel
ellerinize sağlık. Mantarı çok severiz ve tükediriz tahmin ediyorum lezzet te mükemmeldir.
Sevgiyle kalın...
Evimin İncileri Belgin--teşekkür ederim yorumunuza...
Yorum Gönder