Sayfalar

13 Eylül 2009 Pazar

SARIMSAK SOYMANIN KOLAY YOLU

Bıçak kullanmadan sarımsak soymak zordur.Bende mutfağımda oldukça fazla sarımsak kullanan birisi olarak işin kolayını buldum.Zamanım varsa sarımsakları ayırıp su dolu bir kabın içine atıyorum 5-10 dakika sonra kabukları çok kolay çıkıyor.Zamanım yoksa boru(malzemesi ne bilmiyorum yumuşak ) şeklinde bir aparatım var onunla çok kolay soyuyorum.(Pazarlarda satılıyor kaç para olduğunuda hatırlamıyorum tahminen 1-2 TL falandır)Sarımsakları ayırıp borunun içine atıyorum .(iki ucuda açık) elimle biraz bastırıp ileri geri oynatıyorum. Sonuç soyulmuş sarımsaklar. :) Zamanın varsa fazla soyup zeytinyağı doldurduğum kavanoza koyuyorum uzun süre dayanıyor.Hatta z.yağının araoması çok güzel oluyor(Birazda biberiye koyuyorum) salatada yemeklerde bu yağ lezzet katıyor.Bir taşla iki kuş.Hem sarımsaklar uzun süre dayanıyor hemde Z.yağı aromalı oluyor.


6 yorum:

Evimin İncileri Belgin dedi ki...

Sarımsağı çok tüketirim salatalarıma, yemeklerime katarım
ayrıca Doğal ilacını yaparım eşim ve ben her sabah yarım çay bardağı
şurup gibi içeriz bu aparattan almamız gerekli çok pratik paylaştığınız için teşekkürler sevgiyle kalın...

MAYdesignorg dedi ki...

Afiyet olsun doğal antibiotik.Geçengün birşey öğrendim ezilmiş sarımsak yararlıymış.Doğranmış veya bütün değil buda ek bilgi :)

* ஐ * : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : * ஐ * dedi ki...

Ablacım annemde bundan bi 6-7 sene önce alıp çeyizime koymuştu :)

MAYdesignorg dedi ki...

ya bu anneler ne bulsalar almışlar :)))

*ayliz* dedi ki...

ben aldığımda hepsini birden soyar dondurucuya koyarım birbirlerine yapışmaıllarından istediğim zaman alırım içindn
çoğunlukla üşeniyorum bir kaçtane soymak gerekiyor ben üşeniyordum ama artık böyle bir derdim çok
çok faydalı çorbaya bile katarım ben

Evimin İncileri Belgin dedi ki...

Kandiliniz mubarek olsun.
Sevgiyle kalın...

Bu Blogda Ara

Blog Widget by LinkWithin

Hakkımda

Fotoğrafım
bir oğlum var İZMİRLİYİM :)

birileri bizi gözetliyor