Sayfalar
2 Ağustos 2009 Pazar
PASTA TARİFİ
OKULDA EN ÇOK YAPTIĞIMIZ PASTA ŞEKLİ BUNUN BİRDE KELEBEK ŞEKLİNDE OLANI VAR ONUN FOTOSUNU BULAMADIM BULUNCA YAYINLARIM.ÖZELLİKLE YILBAŞINDA PASTA GÖRMEKTEN NEFRET EDER HALE GELİYORDUK :)) BEN YILLARCA DENEYİMLERİME DAYANARAK OKULDAKİ TARİFİ GELİŞTİRDİM .BU PASTAYI OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜNDE YAPMIŞTIM :)
TAVŞAN PASTA İKİ YUVARLAK PANDİSPANYADAN OLUŞUYOR.PÜF NOKTASI KESİLİŞİ .BEN TEK ÖLÇÜ VERİYORUM YUVARLAK PASTADA YAPILABİLİR.HERKEZİN KULLANDIĞI KELEPÇELİ VEYA NORMAL KALIP LAZIM.
MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
3 ADET YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA (BUĞDAY)
2 ÇAY BARDAĞI UN
1/2 PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI İÇİN:
1/2 LİTRE SÜT
1 YUMURTA
1 PAKET VANİLYA
3 ÇORBA KAŞIĞI UN(TEPELEME)
1 PAKET ÜLKER KAKAO( KOYU OLUYOR )
6 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN(İSTENİRSE PARLAKLIK İÇİN)
YAPILIŞI:
YUMURTALARI(ODA SICAKLIĞINDA OLMALI)ŞEKER İLE ÇIRP.YOĞURT KIVAMINA GELDİĞİNDE (MİKSIRI KALDIRIP ÜZERİNE GEZDİRİNCE İZ KALINCAYA KADAR) NİŞASTA UN VE K.TOZUNU İLAVE ET(KURU MALZEMEYİ ÖNCEDEN KARIŞTIR).KURU MALZEMEYİ KOYDUKTAN SONRA ÇOK KARIŞTIRILIRSA KABARMAZ.BEN 150 DERECEDE PİŞİRİYORUM YAVAŞ YAVAŞ(ARÇELİK MİNİ FIRIN) .HERKEZ KENDİ FIRINININ HUYUNU SUYUNU BİLİR :) PANDİSPANYA SOĞUDUĞU ZAMAN KESİP ARASINI LİKÖRLÜ VEYA ŞEKERLİ SU İLE ISLATIP KREMAYI SÜRÜN.
KREMAYIDA MARGARİN HARİÇ BÜTÜN MALZEMEYİ TENCEREYE KOYUP İYİCE KARIŞTIR VE KOYU KIVAMA GELENE KADAR PİŞİR.OCAKTAN ALINCA MARGARİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIR.
TAVŞAN PASTA İÇİN BU MALZEMENİN İKİ ÖLÇÜ YAPIN.KREMASI PASTANIN ARA KATINDA KULLANMAK İÇİN .TAVŞANIN SURATI İÇİNDE İKİ ÖLÇÜ KREM ŞANTİ HAZIRLAYIN.BEYAZ TÜYLERİ YAPMAK İÇİNDE ŞANTİYİ SÜRDÜKTEN SONRA BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİN.BU PASTA 12+12 =24 KİŞİLİK OLUYOR.KESİLİŞE BAĞLI :) PANDİSPANYANIN BİRİSİ TAVŞANIN SURATI DİĞERİDE PAPYON VE KULAK İÇİN AŞŞAĞIDA KESİLİŞİNİ GÖSTERDİM.SÜSLEMESİDE SİZE KALMIŞ GÖZLERİŞEKERDEN YAPILABİLİR . FOTOĞRAFTANDA YARARLANABİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN :)
VALLA BU ŞEKLİ PAİNTTE ANCA BU KADAR YAPABİLDİM :)) ANLAŞILMAYAN YER VARSA SORABİLİRSİNİZ. AFİYETLE........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
tamda uzman biri olarak yani geç bile kalmışsınız pasta harika görünüyor ellerinize sağlık
teşekkür ederim canım eh anca blog açtım.Geç olsunda güç olmasın :)
Yorum Gönder