Sayfalar

5 Ekim 2009 Pazartesi

DONDURUCUYA TAZE FASULYE


Eskiden dondurucuya taze fasulyeyi suda şoklayarak koyuyordum.Şimdi taze barbunyada yaptığım gibi domatesi tencereye doğrayıp kavuruyorum.Fasulyeyi yıkayıp ayıklayıp istenilen büyüklükte ayırdıktan sonra domatesin içine ilave edip onuda hafif sararana kadar kavuruyorum.Böylece pişerken çiğ koku olmuyor ve lezzetli oluyor.Soğuduktan sonra da poşetlere koyup yallah dondurucuya.

4 Ekim 2009 Pazar

KIŞ İÇİN DONDURUCUYA MELEMEN HAZIRLIĞI

Bende menemen bilirdim ama asıl adı melemenmiş.Dondurucuya koymak için biberlerleri doğruyorum. .Benim asistan başrolde .Az yağ ile kısık ateşte biber kavuruyorum.Domatesi de ilave edip biraz daha kaynatıyorum.Çok ezilmeden altını kapatıp soğuduktan sonra kaplara boşaltıyorum.Kışın soğanı yağ ile kavurup bu pakettekinide ilave edip yumurtayıda kırdıkmı mmmmmm.Yemede yanında yat.

















Bu kapları çok kullanıyorum.Pirinç pilavı,bulgur pilavı,makarnayı yapıp dondurucuya 1-2 porsiyonluk koyduğumda oğlum okuldan gelince tabağa koyup mikrodalgada ısıtıyorum.(kapları sıcak kullanılmaz ve mikrodalgaya girmez)

DOLMALIK BİBERİN İÇİNİ ÇIKARMAK




Bu aleti pazardan almıştım(parasını hatırlamıyorum ama ucuz birşeydi) uzun bir süre kullanmadan çekmecede durdu.Son zamanlarda sık kullanıyorum.Kolay şekilde biberin çekirdeğini çıkarıyor.Biberin ortasına batırıp,az sağ sol yapıp çekince çok rahat çıkıyor.Fotoğraflardan anlaşılmıştır sanırım.Ben dondurucuya bir islem yapmadan koyuyorum.





1 Ekim 2009 Perşembe

SOĞANLI EKMEK

Soğanlı ekmek tık
Nette dolanırken gördüm harika gözüküyor denemek lazım..

Bu Blogda Ara

Blog Widget by LinkWithin

Hakkımda

Fotoğrafım
bir oğlum var İZMİRLİYİM :)

birileri bizi gözetliyor