Sayfalar

21 Eylül 2009 Pazartesi

BAYRAM TATLISIZ OLMAZ(REVANİ)

Her ne kadar hipoglisemi hastası olsamda arada küçük bir parça tatlı yiyorum.Gerçi tatlımı tuzlumu derseniz tuzlu bana daha yakın :)
Revani tarifi vereceğim.Herzaman yaptığım bir tatlı.

MALZEMELER:

3 adet yumurta
4,5 fincan şeker
3 kahve fincanı yoğurt+süt(ben sadece süt koyuyorum yarı yarıyada oabilir.
4 kahve fincanı un
2 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı sıvı yağ

ŞURUP:(önceden hazırlanıp soğutulmalı,revani fırından çıkınca 2-3 dk sonra şurup dökülmeli)

3.5 Su bardağı şeker
3.5 Su bardağı su
1-2 damla limon

YAPILIŞI:

Yumurta şeker ile çırpılır ezilmiş yoğurt kıvamına gelene kadar.Sütü ilave edilir 1-2 karıştırılır.Un, k.tozu,vanilya ve irmik bir kapta karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş ilave edilir. En son sıvı yağı karıştırılıp fırına verilir.Benim mini fırın 150 derecede uzun sürede pişiriyorum.Sizde fırınınıza göre ayarlayın süresini ve derecesini.(Kek pişirir gibi.)





Dr.Oetker Kaymak tadında şanti çıkarmış .Kutudan 2 paket çıkıyor.Krem şanti gibi 1 su bardağı soğuk su ile çırpılarak hazırlanıyor.Aynı mandra kaymağı gibi oluyor .Hemde elinizin altında anında .




AFİYET OLSUN!!!!

15 Eylül 2009 Salı

ORTAYA KARIŞIK :)

Elime ne geçtiyse kapaklı bir saklama kabına doğradım(Mantar,sarımsak,kırmızı biber,patates) Birazda zeytinyağı ve baharat (Kimyon,kekik) ekleyip kapağını kapattım.Kabı salladım yağ baharat ve sebzeler birbirine iyice karıştı.Cam bir kaba alıp fırın torbasının içine boşalttım,ağzını kapattım .Torbanın bir ucunu kestim 3-4 yerinide bıcakla deldim.


Benim mikrodalga fırınım KENWOOD üzerinde sebze, papates,et,balık ,pizza vb. pişirmek için otomatik zamanlayıcısı var.Gramını girince pişirme dakikasını ayarlıyor.Sebzeyi 500 gr olarak ayarladım( 5:30 dk ) ama pişmedi bir kere daha 500 gr pişirdim.Toplam 10 dakikada pişti.

SONUÇ:Sağlıklı bir yemek :) İçine kabak,patlıcan,yeşilbiber maydanoz ne bulduysanız koyabilirsiniz.(tabi pişirilme süreleri hepsinin aynı olmadığından aynı olanlar tercih edilmeli- taze fasulye biraz zor pişer.)




AFİYET OLSUN

13 Eylül 2009 Pazar

SARIMSAK SOYMANIN KOLAY YOLU

Bıçak kullanmadan sarımsak soymak zordur.Bende mutfağımda oldukça fazla sarımsak kullanan birisi olarak işin kolayını buldum.Zamanım varsa sarımsakları ayırıp su dolu bir kabın içine atıyorum 5-10 dakika sonra kabukları çok kolay çıkıyor.Zamanım yoksa boru(malzemesi ne bilmiyorum yumuşak ) şeklinde bir aparatım var onunla çok kolay soyuyorum.(Pazarlarda satılıyor kaç para olduğunuda hatırlamıyorum tahminen 1-2 TL falandır)Sarımsakları ayırıp borunun içine atıyorum .(iki ucuda açık) elimle biraz bastırıp ileri geri oynatıyorum. Sonuç soyulmuş sarımsaklar. :) Zamanın varsa fazla soyup zeytinyağı doldurduğum kavanoza koyuyorum uzun süre dayanıyor.Hatta z.yağının araoması çok güzel oluyor(Birazda biberiye koyuyorum) salatada yemeklerde bu yağ lezzet katıyor.Bir taşla iki kuş.Hem sarımsaklar uzun süre dayanıyor hemde Z.yağı aromalı oluyor.


Bu Blogda Ara

Blog Widget by LinkWithin

Hakkımda

Fotoğrafım
bir oğlum var İZMİRLİYİM :)

birileri bizi gözetliyor